Nyd god mad og vin på årets festivaler

For rigtig mange danskere er det en årlig tradition at tage på musikfestivaler landet over. Mange af os tager primært afsted for at høre god musik, men bestemt også for at være sammen med venner og bekendte, og for at tilbringe nogle gode dage sammen under festlige omstændigheder. En del vælger også at tage god mad og vin med sig, og i artiklen her giver vi gode bud på hvad menuen kan stå på, når man skal lave mad på en musikfestival.

Køb den gode vin online og tag den med dig på festival

For en del danskere er vin en yndet drik. Der findes et hav af forskellige slags vin at vælge imellem, og der produceres forskellige varianter verden over. Det kan derfor være svært at få det store overblik over samtlige vine, samt at holde styr på priser og tilbud. Heldigvis kan man gøre sine vinindkøb online, blandt andet på sider såsom Vinoteket Danmark, hvor det er let at få det store overblik over alle de bedste vine.

Vin kan let medbringes på musikfestivaler. Pak det blot ind i fornuftig emballage, så flaskerne ikke tager skade på turen, og hav dem så liggende klar til de mange gode og hyggelige aftenener i skal tilbringe på festivalerne. Inden i bestiller jeres flasker online, er det en god idé lige at stikke hovederne sammen og aftale hvad i alle sammen egentlig foretrækker, når det kommer til vin. En del danskere er blandt andet vild med rødvin fra Frankrig, mens andre igen mere hælder til hvidvin fra sydligere himmelstrøg. Heldigvis er det let for jer at gøre indkøbet via internettet, og hele indkøbsprocessen kan ordnes let og ligetil online, længe inden i overhovedet skal afsted på festival.

Pizza og pasta eller lækkert luksusmad?

Med hensyn til de gode idéer til festivalmad, så er spørgsmålet her hvilke forventninger i har til jeres menukort. Er i tilfredse med “pizza og pasta”, herunder basale retter som nudler og rugbrødsmadder, eller forventer i snarere at få lækkert luksusmad? Hvis sidstnævnte gør sig gældende, så kan det sagtens gå an. I skal blot huske på, at maden i så fald skal kunne opbevares og tilberedes på festivalen. Måske skal i kun opholde jer på festivalpladsen en enkelt aften, og i så fald kan det hele tilberedes og medbringes på selve dagen.

Skal i snarere befinde jer på musikfestivalen over adskillige dage, så må man typisk tage sig til takke med nogle mere beskedne retter, såsom kopnudler og lignende. Det er nu heller ikke så skidt endda, og det er næsten en del af charmen ved en rigtig god gammeldags festivaltur.

Når alt kommer til alt, så er det vigtigste ved en god festivaltur at være sammen med dem man holder af, samt at feste og høre god musik. Og så er den gode vin og maden jo blot prikken over i’et.

flash-blog